Sağlığı tehdit eden gıdalar listesine yeni markalar ve şehirleri eklendi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı listelere dün ve bugün yerileri eklendi.
Bu kez, dana eti, kırmızı parça eti, çiğ dana eti ve İzmir köfte yerine at ve eşek eti satıldığı tespit edildi.
Öte yandan zeytinyağı yerine tohum yağları, piliç sucuğa kanatlı etin her parçası, haşhaş ezmesine yer fıstığı, kasap köfteye kanatlı eti karıştılması ve kaşarın yağ oranını düşürmek işlemleri de kayda alındı.
Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine 22 Ekim’de 5 ürün daha eklendi. Böylece sağlığı tehlikeye düşüren gıdaların sayısı 106’ya yükseldi.
Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine de 22 Ekim’de yeni 12 ve 23 Ekim’de 17 firma katıldı ve bu listedeki toplam sayı 694’e çıktı.
LİSTEYE YENİ KATILANLARIN İLLERİ
Listeye yeni katılan ürünler Aydın, Mersin, Muğla, Bursa, Afyonkarahisar, Manisa, Aksaray ve Adana illerine ait.
İZMİR KÖFTEDEN AT VE EŞEK ETİ ÇIKTI
Mersin ilinin Mezitli ilçesindeki Çoban Et Şarküteri-Nesim Gündüz firmasında dana etinde tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.
Manisa ilinin Kırkağaç ilçesindeki Çavuşun Yeri-Tuğba Çağış firmasında İzmir köftede tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.
Manisa ilinin Kırkağaç ilçesindeki Arzum Pide Salonu-Meryem firmasında, pide iç harcında tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.
Adana’nın Seyhan ilçesindeki Yusuf Can Et Dünyası-Ayşe Aşçıbaşı firmasına kırmızı parça ette tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.
Adana’nın Yüreğir ilçesinde Hüseyin Kaynak’a ait hareketli araçta kırmızı parça ette tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.
TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR
Taklit ve tağşiş yapılan gıdaların sızma zeytinyağı, piliç sucuk, haşhaş ezmesi, taze kaşar peyniri, et sucuk, kekik balı, yağlı kaşar peyniri, çiğ dana eti ve kasap köfte olduğu belirlendi.